ekofamiljens.blogg.se

Vi är en familj som försöker ha en miljövänlig och ekonomisk livsstil. Det bloggas om loppis, ekogrejer, familjeliv, inredning, snickarboden, trädgården samt lite mat och klimat. Följ oss gärna via Instagram Instagram Matbloggstoppen

Barnmat i gamla bakformer

Publicerad 2013-08-05 18:41:00 i Bebis och familjeliv, Recept och ätbart,

Vet inte när vi hade en helt oplanerad dag hemma senast. Finns en del att greja med i trädgården. E har rullats med sittande i sin vagn och vi har grävt och krattat. Hppas hinna så ny gräsmatta så småningom.

Har i dag gjort våra första smakportioner, damen är nu 6 månader och nån vecka. Hon har länge fått smaka av vår mat samt provat lite gröt. På menyn i dag stod ugnsrostade potatisar, morätter och ärtor som vi hade hemma. Kokosolja, raposolja, timjan, rosmarin samt lite svart- och vit peppar stod för smaken. Allt ekologiskt. Mixade och hade i havremjölk till bra konsistens. Blev riktigt gott tyckte vi hela familjen.

Tack vare en vän som tipsade om att använda aluminiumformar till barnmaten kom vi på att det borde funka bra med stålkakformer som man hittar på alla loppisar. Lätt att diska i maskinen och bara att ta två om det behövs större portioner. Borde gå lätt att få ur formen om man ställer de i varmt vatten eller tinar i kylen över natten.

Kommentarer

Postat av: Johanna

Publicerad 2014-10-28 20:06:44

Smart med formarna! Vad använder du som lock, eller har du dem i påse sen?

Svar: Vi frös in dem på en bricka, tryckte sedan ut maten ur formarna och la de frusna bitarna i en större glasburk, så var det lätt att plocka en eller flera beroende på hur mycket som behövdes.
ekofamiljens.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela