ekofamiljens.blogg.se

Vi är en familj som försöker ha en miljövänlig och ekonomisk livsstil. Det bloggas om loppis, ekogrejer, familjeliv, inredning, snickarboden, trädgården samt lite mat och klimat. Följ oss gärna via Instagram Instagram Matbloggstoppen

Ekologisk handkräm

Publicerad 2013-08-30 06:45:00 i Mindre plast och kemikalier,

Hemma hos oss sker en successiv utfasning av diverse kemikalier och främst då hygienartiklar. En del saker slängdes med en gång och vissa saker gör vi sakta slut på. Här har det testats tre olika handkrämer. Att det blev dessa beror på att de fanns på vår lokala ICA samt på apoteket. Det finns så klart ett större utbud.

Urtekram – ca 30 kr (75 ml) ICA

Naturligtvis - ca 53 kr (75 ml) ICA

Decubal – ca 90 kr (100 ml) Apoteket

Naturligtvis lukar lite för starkt (ringblomma). Urtekram är riktigt prisvärd och bra, perfekt i bil eller väska. Decubalen är den som känns mest som en ”riktig” handkräm och är utan parfym vilket är bäst. Vintertorra händer får nog en blandning av främst ekologisk babyolja (använder nu Bentley Organic från ex jordklok.se) men även Urtekram i handväskan och Decubal i kök och badrumsskåp.

Babyoljan används även som hudlotion och makeup remover, samt till bebisen så klart. 

 

Kommentarer

Postat av: Linda

Publicerad 2013-09-12 07:44:33

Hej. Vilken bra och inspirerande blogg ni har. Älskar att läsa om ert medvetna miljötänk och tips på hur bi lever och gör.

Vet inte om någon av er har nån allergi, men handkrämen från urtekam innehåller citronsyra som framatälls av mögel. Vår lilla tjej reagerar på det i alla fall.

Tack för alla fina inlägga här på bloggen.

Svar: Hej Linda och tack så mycket! Vi blir själva inspirerade av att dela med oss och se hur andra gör - man kan verkligen alltid lära sig så mycket mer!Tack för info om citronsyra. Kände inte till det förrän för några veckor sedan då en ny vän berättade att hennes son var allergisk. Har förstått att det kan vara riktigt svårt att hitta eko produkter utan citronsyra - men jag håller utkik! Hoppas allt bra med er lilla tjej =)
ekofamiljens.blogg.se

Postat av: Linda

Publicerad 2013-09-12 11:44:02

Dela gärna med dig om du hotar någon bra ecoprodukt som inte innehållet citronsyra (e330).

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela