ekofamiljens.blogg.se

Vi är en familj som försöker ha en miljövänlig och ekonomisk livsstil. Det bloggas om loppis, ekogrejer, familjeliv, inredning, snickarboden, trädgården samt lite mat och klimat. Följ oss gärna via Instagram Instagram Matbloggstoppen

Mitt i prick med secondhand fyndad body!

Publicerad 2013-08-19 11:00:00 i Bebis och familjeliv, Loppis,

Vi har köpt så mycket kläder vi kan till E i secondhandbutiker, loppisar, via någon bytardag och på tradera. Har hittat så många fina kläder, önskar hon inte växte så fort. Fördelarna är många med secondhand.
  • Man tjänar snabbt tusenlappar - pengar som kan avnvändas till att höja kvaliten på det man väl köper nytt (ekologiskt, miljömärkt, längre hållbarhet m.m. som gör att man kan konsumera mindre i längden). Pengar är även tid. Mindre utgifter ger större möjlighet att till exempel fundera på hur mycket man vill/behöver jobba, vart man vill på semester och så vidare. 
  • Kläderna är redan tvättade flera gånger och innehåller mindre mängd kemikaler än nya kläder. Dessutom som alltid bra med återanvändning. Det går åt ca 7000 liter vatten för att producera en T-shirt. Visst vi har mängder vatten här, men bomullen odlas inte i Sverige...Miljöfördelarna är så många att jag inte räknar upp dem =)
  • Du hittar roligare kläder som inte alla andra har! Secondhand betyder inte brunt och fult. (fast brunt är ju en fin färg!). Nu är det dessutom "inne" med retrokläder och retrotyger. Bortglömda 70-talsgardiner blir snyggaste byxorna o.s.v.
Det kommer säkert dyka upp bilder på roliga kläder vi hittat framöver. Den här bodyn kändes så klockren att jag inte kunde stå emot. Egentligen är det inte någon höjdare med mjuka plasttryck på töjor/bodys, de kan innehålla PVC och ftalater. Men när budskapet är så ekologikst borde trycket vara ok. Denna veckas favvoleksaker har varit matsked och klädnypa...
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela