ekofamiljens.blogg.se

Vi är en familj som försöker ha en miljövänlig och ekonomisk livsstil. Det bloggas om loppis, ekogrejer, familjeliv, inredning, snickarboden, trädgården samt lite mat och klimat. Följ oss gärna via Instagram Instagram Matbloggstoppen

Morötter och bra uppfinning

Publicerad 2013-08-19 10:00:00 i Bebis och familjeliv,

E tränar sin fingerfärdighet på överkokta morötter. Funkade smidigt att skala, dela och koka en hel hög med morötter för att sedan förvara i kylen nåra dagar och plocka fram då och då. Planen är att göra likadant med broccoli (inte stjälkarna) och blomkål. Tar gärna emot fler tips om ni har. Känns som majskrokar och rån inte är nyttigast i längden men bra på resande fot osv. Bitarna var svåra att få in i munnen men det gick tydligen galant att lägga en på axeln och spara till senare hihi!
 
 
M har gjort en suverän "uppfinning". Mormors hemmasydda "pysselboll" har hängts upp på en fjäder över soffhörnet där E sover på dagen. När hon vaknar är den mycket populär att ligga och sparka på. Den låter och skramlar lite lagom så hon tycker det är kul och jag hör att hon vaknat. När hon var mindre hade vi en hemmagjord mobil med bolivianska fingerdockor där, men nu behöver det hända mer för att fröken inte ska tröttna.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela