ekofamiljens.blogg.se

Vi är en familj som försöker ha en miljövänlig och ekonomisk livsstil. Det bloggas om loppis, ekogrejer, familjeliv, inredning, snickarboden, trädgården samt lite mat och klimat. Följ oss gärna via Instagram Instagram Matbloggstoppen

Varför mindre plast?

Publicerad 2013-08-13 19:56:00 i Mindre plast och kemikalier,

Det finns en mängd kemikalier i saker av plast, leksaker, kläder, hygienartiklar, i dammet i våra hem o.s.v. Är det så farligt då? Man hittar ämnen som exempelvis kan ge allergier, vara hormonstörande och giftigt för både dig och vattenmiljön när det letar sig ut till våra sjöar. Anledningarna är flera för att försöka minska mängden plast som du konsumerar och som finns runt omkring dig. Det finns många viktiga och kloka ord bloggade i det här ämnet. Bra böcker berättar varför det är viktigt att tänka till. Som oftast är det tyvärr barn som är känsligast och riskerar att påverkas negativt.

Det kan kännas jobbigt, dyrt, omöjligt eller oprioriterat att försöka tänka om. Men det har vi i vår familj börjat göra mer och mer. Vi kommer att blogga om hur vi försöker minska vår kemikaliemängd i hemmet. Med så mycket att hålla reda på är det skönt med konkreta tips ibland. Det är skönt att det finns många som tänker lika. Vissa saker är lättare att ändra på än andra. Inspiration och drivkraft är vikigt. I samband med att vi fick ett efterlängtat barn i vinter har ämnet prioriterats upp enormt. Nu gäller det inte bara oss. En bra start är att läsa Den onda badankan – ditt barn och de osynliga gifterna av Katarina Johansson. Den berör alla och inte bara barnfamiljer. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela