ekofamiljens.blogg.se

Vi är en familj som försöker ha en miljövänlig och ekonomisk livsstil. Det bloggas om loppis, ekogrejer, familjeliv, inredning, snickarboden, trädgården samt lite mat och klimat. Följ oss gärna via Instagram Instagram Matbloggstoppen

Gott bröd i stekpannan

Publicerad 2013-09-04 09:27:00 i Recept och ätbart,

I går hade vi finbesök och njöt av en linsgryta med diverse grönsaker som hittades i kylen. Upptäkt hur gott det är med krademumma i mat! Till grytan hade vi sallad samt ett gott bröd som gräddas i stekpannan. Är väldigt lätt att göra och godast varmt.
 
ca 7,5 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bakpuler
1 msk olja
ca 2 dl vatten
 
Blanda i hop och dela i 12 bitar. Kavla ut och stek mjöliga i torr stekpanna på hög värme, några minuter på varje sida så de får färg. 
 
Kan rekommenderas till både mat och frukost, borde vara lätta att smaksätta med olika kryddor eller örter och variera mjölsort. Ser fram emot att steka dessa över öppen eld i vinter! De som blev över ligger på galler för att torka, kanske blir goda som knäckebröd?
 

Kommentarer

Postat av: My

Publicerad 2013-09-04 20:24:53

Och receptet på linsgrytan? ;-)

Svar: Åh ja du....fanns nog inget riktigt recept men roligt att du frågar! Det var ungefär så här (alla mått är ca): 5 dl blötlagda gröna linser, 3 gula lökar och en fjärdedels purjo, en vitlöksklyfta och två hackade morötter steks i olja och kockosolja. Krydda med peppar, salt, kardemumma, kryddnejlika, lite paprikapulver och cayennepppar. Vår gryta blev inte stark utan mild i smaken. Häll i lite vatten och låt koka så linserna mjuknar. Sedan i med röd paprika (för färgen), några brytbönor, jag hade även lite squash liggande. En annan gång hade jag i en rödbeta och allt blev väldigt rosa... En liten dutt grädde kan runda av smaken fint och man kan säkert ha i en massa andra kryddor. Det som är bra är att det är lätt att ta de grönsaker man har. Kul med några med färg på annars blir det lätt en väldigt färglös rörs och man äter ju mer med ögat än man tror. Dela gärna med dig om du har nåt intressant recept på linsgryta för det behövs variation ibland =)
ekofamiljens.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela