ekofamiljens.blogg.se

Vi är en familj som försöker ha en miljövänlig och ekonomisk livsstil. Det bloggas om loppis, ekogrejer, familjeliv, inredning, snickarboden, trädgården samt lite mat och klimat. Följ oss gärna via Instagram Instagram Matbloggstoppen

Plastbantning

Publicerad 2013-08-08 17:24:00 i Mindre plast och kemikalier,

Vill göra tummarna upp för en bra artikel i senaste numret av tidningen Kloka hem. Vi lever i ett konsumtionssamhälle som är fullt av olika kemikalier. Ungefär 5000 anses hälsofarliga och är exempelvis cancerogena, hormonstörande eller skadliga för vattenmiljön då de går genom reningsverken.

Hur flera olika kemikalier fungerar i hop, cocktaileffekten, vet vi inte mycket om än. Det vi vet är att gravida och små barn är känsligast.

Vi försöker välja våra saker med omsorg. Träleksaker, ekologisk mat, minimera användandet av hygienartiklar och köpa ekocertifierade sådana. Under våren har vi successivt försökt ersätta plast med andra material, så kallad plastbantning. I de flesta fall går det bra.

Läs gärna Den onda badankan av Katarina Johansson. Den fick oss att verkligen börja ta tag i saker. Mycket vet man på nåt vis redan, men det är ju bekvämast att va som vanligt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela