ekofamiljens.blogg.se

Vi är en familj som försöker ha en miljövänlig och ekonomisk livsstil. Det bloggas om loppis, ekogrejer, familjeliv, inredning, snickarboden, trädgården samt lite mat och klimat. Följ oss gärna via Instagram Instagram Matbloggstoppen

Tips på hållbart tänkande i badrummet

Publicerad 2013-10-09 20:37:00 i Allmänt, Bebis och familjeliv,

 
 
En mycket bra sak vi använder i stället för vanligt bomull är dessa ekologiska frottérondeller. Fungerar bra för en dutt ansiktsvatten eller några droppar barnolja för att ta bort smink. 
 
Det krävs en massa vatten för att framställa bomull och går det ersätta engångsgrejer med mer hållbara alternativ är det super bra. De här frottérondellerna kan man ha i många många år. 
 
För dig som är kvinna finns trosskydd samt menskopp som kan ersätta eller minska användning av bindor och tamponger. Om du ammar finns mjuka amningsinlägg i ekologisk bomull i stället för engångs. Tvättlappar i tyg är också ett bra komplement till både stora och små. 
 Kompisar ovanför skötbordet. Guatemalsk hund, indisk elefant och bolivianskt får. Elefantsvansen är favoriten. 

Bild från en utställning på Vänermuseet hösten 2012. 

Kommentarer

Postat av: Linda

Publicerad 2013-10-09 22:45:12

Åh, här hemma skulle jag mer än gärna ha såna där "eko-rondeller" vart får man tag i dem? Tack för en intressant blogg! //L

Svar: Vad roligt! Jag har köpt på jordklok.se, tillverkas av Imse vimse så finns säkert hos dem också. 😀👍
ekofamiljens.blogg.se

Postat av: Lotta

Publicerad 2013-11-01 10:48:24

http://eleven.se/ecotools-sustainable-loofah-bamboo-facial-buff-19044.html

Tips på liknande :)

Svar: Tack för tips, ja det var något liknande fast mer avancerat =). De här använder jag till vatten, ansiktvatten eller olja för att ta bort smink.
ekofamiljens.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela