ekofamiljens.blogg.se

Vi är en familj som försöker ha en miljövänlig och ekonomisk livsstil. Det bloggas om loppis, ekogrejer, familjeliv, inredning, snickarboden, trädgården samt lite mat och klimat. Följ oss gärna via Instagram Instagram Matbloggstoppen

Köp svenska äpplen utan bekämpningsmedel!

Publicerad 2013-08-29 16:01:01 i Mindre plast och kemikalier,

Olika kemikalier används för att hålla grönsaker och frukter fräscha under både odling, transport och lagring. Ett amerikanskt företag (Agrofresh) använder sig av en metod där äpplen efter skörd behandlas med en gas (MCP-1-metylcyklopropengas) som gör att fukten håller sig ”fräsch” i upp till ett år. De tjusiga importerade äpplena i affären kan alltså vara upp till ett år gamla! (källa Lingon & läppstift av Noora Shingler)

Genom noggrann tvätt i varmt vatten kan du bli av med 30-40% av bekämpningsmedelsresterna, skalar du äpplet blir du av med ca 90%. Men godast och mest näringsrikt är ekoäpple med skal. Härligast och billigast är så klart egna äpplen, eller kanske grannens. Genom att köpa ekologiskt och närproducerat kan du minska mängden bekämpningsmedel du får i dig. Så här års finns det gott om svenska äpplen och andra grönsaker i affären eller på marknaden. Köp dessa och gör det så länge det finns!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela