Hemmagjorda marknadskarameller, ekologiskt godis
Nu på hösten är det marknadstider och i helgen ska vi på Årjängs marknad. Eftersom det är tradition så har det bakats marknadskarameller… och vi väljer faktiskt att dela med oss av det hemliga receptet...
Ekofamiljens marknadskarameller
- Ett halvt paket kokosfett
- 6 dl socker
- 1,5 dl vatten
- 6,5 dl vetemjöl
- 4dl florsocker
- 1,5 dl kakao
Lägg kokosfett, socker och vatten i en gryta och låt koka tills sockret smält. Blanda de torra ingredienserna och häll i de flytande. Rör till en varm ”boll” som sedan kan tryckas ut på ett bakplåtspapper. När det svalnat så dela i fina bitar och njut. Hemma hos K var detta både påsk-, jul- och marknadsgodis.
Testade i år att göra en sats med 17 g kardemumma (en påse), en tesked kanel och en tesked kakao som smaksättning. Resultatet blev väl lite annorlunda och tror de vanliga blir populärast – en den nya modellen smakar pepparkaksdeg! Får hitta på något annat till nästa år igen.