ekofamiljens.blogg.se

Vi är en familj som försöker ha en miljövänlig och ekonomisk livsstil. Det bloggas om loppis, ekogrejer, familjeliv, inredning, snickarboden, trädgården samt lite mat och klimat. Följ oss gärna via Instagram Instagram Matbloggstoppen

Kan alla baka bröd?

Publicerad 2013-09-09 20:32:00 i Recept och ätbart,

Har hittat ett bra recept på ”Filmjölksbröd med nötter och torkad frukt” som faktiskt blev bra även för en ovan bagare. 

 1 limpa:

  • 300 g blandade nötter och frön
  • 300 g blandade torkade frukter
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 dl rågmjöl
  • 4 dl vetemjöl
  • 5 dl filmjölk
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 dl mörk sirap

Hacka nötter, strimla frukt och blanda ihop allt. Häll smeten i brödform med bakplåtspapper. Gräddas ca 2 timmar i 175 grader i nedre delen av ugnen. Vårt blev väldigt sött, beror nog på vad man har för frukter. Ska ha lite mer frön nästa gång men blev mycket gott! (hade tänkt riva äpplen i men blev inte så denna gång)

Kommentarer

Postat av: Ulla

Publicerad 2013-09-10 23:03:50

Halloj, äppelsoppan är så lätt och smidig att göra. Det går åt en liter varje dag hos oss. Jag kör 4st svenska ekologiska äpplen och skär dem i bitar med skalet på, lägger det i en kastrull med 1liter vatten och 1/2 dl socker . Låt koka upp och sjuda några minuter. Slå av plattan och blanda 2msk potatispulver i lite kallt vatten och häll i kastrullen.rör om. När soppan svalnat är det dags att mixa allt och hälla i tillbringare. Låt stå i kylskåp!!!!😊kram Ulla

Svar: Tack så jätte mycket, noterade tipset om en skvätt citronsyra för färgen på instagram. Låter verkligen super gott!
ekofamiljens.blogg.se

Postat av: Emilie

Publicerad 2013-09-12 16:50:50

Hej!

Vi har uppmärksammat din blogg tack vare kvaliteten på dina goda recept. Vi skulle bli jätteglada om du ville gå med i hittarecept.se så att vi kan länka till din blogg.

Hittarecept.se är en sökmotor som samlar recept från de bästa svenska bloggarna och sajterna. Flera hundra bloggar har redan gått med och dragit nytta av den trafik vi skickar till deras sajter.

För att gå med behöver du bara följa länken här: http://www.hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen

Med vänlig hälsning,

Emilie
Hittarecept.se

Svar: Tack Emelie, det hade varit mycket trevlig! Fixar det i kväll...
ekofamiljens.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela