ekofamiljens.blogg.se

Vi är en familj som försöker ha en miljövänlig och ekonomisk livsstil. Det bloggas om loppis, ekogrejer, familjeliv, inredning, snickarboden, trädgården samt lite mat och klimat. Följ oss gärna via Instagram Instagram Matbloggstoppen

Mindre plast och kemikalier i badrummet?

Publicerad 2013-09-11 20:39:00 i Bebis och familjeliv, Mindre plast och kemikalier,

Det här inläget har mest fokus på plast, det kommer ett till med mer kring kemikalier nästa vecka. Många gånger är det lättare sagt är gjort att minska på plasten i hemmet. I badrummet har vi sakta men säkert gjort vissa förbättringar. 
 
Exempel på några bra badleksaker är klädnypa, minivisp och träslev som är fina loppisfynd. Enkelt men har hittills varit populärt. Ska investera i en badanka i naturgummi så småningom. Badbalja och insats är begagnade, märkta 05 PP och tillverkade i Italien vilket spontant känns bättre än Kina. PP är den plast som rekommenderas i Handla rätt för en giftfri barndom och man hänvisar då exempelvis till IKEAs badbaljor.  
 
Vi har en miljövänlig potta, komposterbar från BecoThings. De säljer även badrumspallar men vi har hittat fina gamla blompallar/träpallar på loppis som vi planerar använda. 
 
K:s hårgrejer är i trä och metall. Tvålpump och tvålfat i porslin, tvålask i metall. Eltanborste och bambutandborste med miljömärkt tandkräm. E:s tvättlappar ekobomull eller engångs i miljömärkt papper. Använder även en hög med väl tvättade vita frottelappar från IKEA. Vi varvar tygblöjor med engångsblöjor när vi är på resande fot. 
 
M har byggt in ett begagnat träskötbord (från IKEA) med delar från felaktig leverans från vårt utbygge. Hyllor och bänkar är av återvunna fönstersmygar. Två sophinkar, en för vanligt skräp och en för tygblöjor. Häller innehållet direkt i tvättmaskinen och tycker vi kommit på en smidig och bra hantering. 
 
 
 
 

 
 
 

Kommentarer

Postat av: Emina

Publicerad 2013-12-23 21:05:22

Hej! Hittade din blogg när jag googlade om badbaljor som är miljövänliga :)

Behöver nämligen en till pojken då vår gamla gick sönder (inköpt i Ullared innan jag blev miljömedveten) Ska Ikeas vara okey? Behöver också lite fler badleksaker då den som pojken fick var markerad med siffran 7 och slängdes för sortering direkt. Vill också investera i en bra badanka men sen får jag också föröka hitta andra bra badleksaker...

Tack för en lärorik blogg!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela