ekofamiljens.blogg.se

Vi är en familj som försöker ha en miljövänlig och ekonomisk livsstil. Det bloggas om loppis, ekogrejer, familjeliv, inredning, snickarboden, trädgården samt lite mat och klimat. Följ oss gärna via Instagram Instagram Matbloggstoppen

Smarta ärtpåsar

Publicerad 2013-10-06 18:24:00 i Allmänt,

Får några veckor sedan sydde jag ärtpåsar. Tänkt göra det ett tag då fröken är i sin "pilla på alla tvättlappar"- period. En god vän tipsade om att de är bra att ha i frysen för att kyla bulor på både små och stora. Borde vara mysiga att värma till vintern och ha med i vagnen också.  
 
Samtliga är sydda av stuvbitar, gamla byxor samt loppade eller nya tygband. Återbruk känns extra bra! Gula ärtor i två och mungbönor i en då de är lite mindre och skönare att grejsa med. 
 


Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2013-10-22 17:41:06

Vet du om de går att tvätta?

Svar: Hej, jag sydde så de skulle vara lätta att sprätta upp på ena sidan och tömma ur (där jag även hällde i bönorna och sydde igen sist) För att tvätta smidigt. Funderade först på att ha en innerpåsen men tänkte som så att om det blir vått/dregligt så blir även den påsen det... Hittills har E inte bitit på dem nåt utan mest slängt omkring sig, förutom en som jag alltid har i frysen. Var beredd på mer bitande men hon verkar mer gilla att pilla på dem. Men de blir ju lite lortiga ändå när de hamnar på golvet. :)
ekofamiljens.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela